Anàlisi i modelatge de dades sobre malbaratament alimentari amb la col·laboració del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat del Govern d'Andorra i el MiT Media Lab.
Canvi global :
Sensòrica :
Processos d'innovació :
El projecte transfronterer SOLIDIGITAL té la finalitat de crear una aplicació per reforçar l'accés als serveis solidaris per part de la població en situació de pobresa
Estudi de l'evolució de les cobertes del sòl a partir d'imatges satèl·lit, amb la finalitat de quantificar els canvis en la capacitat d'embornal del territori andorrà.
Solucions integrals per millorar la resiliència dels espais oberts al canvi climàtic i per la prevenció del risc d’incendi a les muntanyes pirinenques.
Canvi global :
Riscos naturals :
Recurs forestal :
Estudi de la Check-list, llista vermella dels fongs i ecologia dels fongs productors de bolets d’Andorra: producció i diversitat en relació amb el canvi climàtic.
Projecte de transformació de país que es treballa conjuntament entre el sector privat i públic, les institucions de recerca i d'innovació, així com la ciutadania.
Anàlisi de la vulnerabilitat de les estacions d’esquí i de la resposta dels esquiadors a unes dinàmiques futures de major escassetat del recurs de neu.
L'Observatori de la Muntanya d'Andorra té l'objectiu de donar a conèixer l'evolució dels elements físics i biòtics d'Andorra mitjançant diferents indicadors.
Canvi global :
Flora :
Cartografia :
Fauna :
Riscos naturals :
Ecologia i biodiversitat :
Climatologia :
Teledetecció :
Seguiment de llacs per tal de millorar el coneixement sobre el seu funcionament ecològic, identificar els factors d'amenaça i definir accions de gestió per preservar-los.
Canvi global :
Ecologia i biodiversitat :
Climatologia :
L’ajut Consell de la Terra financia la redacció d’una tesi doctoral per promocionar els estudis de tercer cicle sobre el sistema polític o parlamentari andorrà.
Anàlisi de polítiques públiques :
Recerca històrica :
Base de dades de biodiversitat mundial, amb l'objectiu d'ampliar-ne el coneixement, fomentar-ne la investigació i influir en les polítiques mediambientals.
Portal web de participació ciutadana que permet entrar dades i fotos d’observacions d’ocells, papallones, mamífers, rèptils, orquídies... de l’àmbit geogràfic d’Andorra.
L'estudi dels usos lingüístics de la població i les seves interrelacions amb la composició nostra societat andorrana és una línia nostra de recerca molt consolidada.
Estudi de l’evolució del paisatge a partir de la comparativa dels mapes de cobertes del sòl realitzats a partir de fotos aèries dels anys 1948, 1972, 1995 i 2012.
El projecte SIGMA té com a principal objectiu recopilar i oferir la cartografia temàtica d’àmbit andorrà generada des dels centres de recerca del país.
Per iniciativa de la Cambra de Comerç i Indústria i Serveis d'Andorra, aquest treball mesura l'impacte de la crisi provocada per la COVID-19 a les empreses andorranes.
El Sistema d’Avaluació del Risc d’Incendi Forestal proporciona les capes cartogràfiques temàtiques que permeten avaluar el risc d’incendi diari a Andorra.
El Butlletí Climàtic té com a objectiu la caracterització, el monitoratge del comportament del clima (temperatura i precipitació) per un període concret a Andorra.
Xarxa d'estudi, preservació i millora de la flora patrimonial del Pirineu Oriental, construïda sobre la xarxa transfronterera de Laboratoris Botànics a Cel Obert.
Modelització energètica d'Escaldes-Engordany a escala d’edifici per tal d'estudiar els reptes i potencialitats d’un canvi de model energètic en el parc edificat.
Plataforma de càlcul simplificat per a la compensació d’emissions de gasos d'efecte hivernacle per al sector domèstic, les organitzacions i els esdeveniments.
Caracterització del potencial de l'energia solar fotovoltaica en les cobertes d'edificis del Pirineu i implementació d'una plataforma de consulta dels resultats.
Modelització del sistema energètic per avaluar l'impacte de polítiques energètiques i fer front als principals reptes associats a la seguretat energètica nacional.
Model de quantificació del risc d’emissions de gasos d’efecte hivernacle en incendis forestals per incloure aquest indicador en les polítiques i programes de gestió.
És una enquesta periòdica que es fa a tota la població més gran de divuit anys per mesurar l’evolució d’indicadors de diferents aspectes de la societat andorrana.
Caracterització de l’evolució del clima i provisió d’informació per a l’adaptació, per conèixer l’evolució del clima dels Pirineus en un context de canvi global.