Andorra Recerca + Innovació gestiona tres estacions sísmiques a Andorra:
Estació sísmica de la Rabassa, situada a Roca de Pimes: Aquesta estació està integrada dins la Xarxa Sísmica de Catalunya de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). Instal·lada des de l'octubre del 2009, integra un sismògraf amb el sensor situat a 30 metres de profunditat. La infraestructura exterior és propietat del Govern d'Andorra.
Estació acceleromètrica de Santa Coloma: Aquesta estació també està integrada dins la Xarxa Sísmica de Catalunya de l'ICGC. El sensor, en aquest cas, és un acceleromètre posicionat a la superfície, que enregistra l'activitat sísmica des del setembre del 2010.
Estació sísmica de Pic de Padern: Aquesta altra estació sísmica forma part del Réseau de Surveillance Sismique des Pyrénées (RSSP) de l’Observatoire Midi-Pyrénées (OMP). Integra un sismògraf, però a la diferència de l'estació sísmica de la Rabassa, és un sensor de superfície (situat a només 50 cm de profunditat). Aquesta estació està en funcionament des de l'octubre del 1991. La infraestructura exterior és propietat del Govern d'Andorra.
La integració dels dos tipus d'aparells —sismògraf i acceleròmetre— permet monitoritzar i seguir els sismes amb epicentre a Andorra, o a les zones properes al nostre territori i que puguin ser percebuts per la població. En cas d’un terratrèmol percebut a Andorra, la informació sísmica obtinguda és clau per a tots els cossos d’emergència del país (Departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències del Govern d’Andorra, Cos de Bombers d’Andorra, Cos de Policia d’Andorra, Servei Andorrà d'Atenció Sanitària, Serveis de Circulació comunals, etc.) i la premsa i les autoritats del país, ja que dona una idea de la localització i abast dels possibles danys a la població provocats per un determinat sisme.
Trobareu més informació sobre les estacions sísmiques d'Andorra i com accedir a l'activitat sísmica enregistrada en directe en aquest enllaç.