Projectes

EDNA
CC BY 4.0 Andorra Recerca + Innovació

L'Espai de Neu i Allaus (EDNA) és un entorn de divulgació format per l'eix muntanya de l'Andorra Rercerca + Innovació (antic Centre d'Estudis de la Neu i de la Muntanya d'Andorra de l'Institut d'Estudis Andorrans, CENMA-IEA), el GRM dels Bombers d'Andorra i l'EFPEM (Escola de Professions Esportives i de Muntanya)

Els membres dels tres organismes parteixen de coneixements i competències diferents però complementaris. La unió de tots aquests coneixements per oferir-los conjuntament és una molt bona oportunitat per fer una divulgació completa sobre la neu i les allaus, en tots els seus aspectes.

L’objectiu de l’EDNA és fer divulgació als practicants d’esports de muntanya a l’hivern sobre coneixements referits al món de les allaus de cara a l’autoprotecció. Aquesta divulgació es fa en diversos eixos: cursos oberts a tots el públics, xerrades divulgatives, una pàgina web on consultar aspectes teòrics, edició de llibrets informatius,...

Cada temporada s'ofereixen cursos sobre neu, allaus i seguretat en muntanya hivernal, adreçats especialment a practicants d'esports d'hivern, però oberts a qualsevol tipus de públic. El curs de nivell 1 és un curs bàsic per a la iniciació en el món de la meteorologia i nivologia, per aprendre a traçar itineraris amb seguretat i saber fer un rescat bàsic. El curs de nivell 2 és un curs avançat i de caràcter més pràctic, adreçat especialment a les persones que practiquen esports d'hivern. Per últim, s'ofereixen jornades de reciclatge dels coneixements adquirits en temporades anteriors.

Es pot consultar tota la informació referent a aquest projecte al web de l'EDNA.

Accés a la Guia de Seguretat.  


Projectes

Notícies