Projectes

Xarxa Educació Pirineus Vius

La Xarxa Educació Pirineus Vius neix l’any 1997 davant del repte de reunir entitats amb finalitats comunes. Sota l’impuls de la Ligue pour la Protection des Oiseaux (LPO) de França i a partir del 2003, enfortits per algunes experiències i l’interès per sensibilitzar sobre l’entorn i la biodiversitat dels Pirineus es constitueix la xarxa amb l’educació ambiental dels Pirineus com a eix central per crear recursos pedagògics i participar en projectes transfronterers per a la valorització del patrimoni.

Andorra s’adhereix al projecte l’any 2013 arran de la participació en els programes europeus de cooperació transfronterera Espanya, França i Andorra (POCTEFA).

Des de la seva constitució la xarxa Educació Pirineus Vius organitza anualment unes trobades dins del territori pirinenc per tal de donar a conèixer els projectes tant a nivell d’entitats com d'organitzats a través de la xarxa conjuntament, en projectes transpirinencs.

Els objectius principals de la xarxa són, entre altres:

  • Promoure, al llarg de la serralada dels Pirineus, accions d’educació ambiental i de desenvolupament sostenible.
  • Agrupar entitats catalanes, aragoneses, occitanes, navarreses, basques, franceses i andorranes per compartir experiències i recursos, realitzar formacions i millorar la qualitat de les eines pedagògiques, així com crear conjuntament projectes innovadors d’educació i promoció del patrimoni.

Actualment a la xarxa Educació Pirineus Vius hi ha agrupades 83 entitats i professionals de l’educació ambiental de territoris de Catalunya, Navarra, Aragó, França, País Basc i Andorra.

 

 


Projectes

Notícies