Projectes

Arquitectura del granit
CC BY 4.0 Andorra Recerca + Innovació

Conjuntament amb el Comú d’Andorra la Vella, el 2007 es va crear a Andorra la Vella un itinerari per l’arquitectura del granit, amb l’objectiu de veure les característiques d'aquest corrent arquitectònic i la seva importància en el context andorrà.

L’arquitectura del granit és un corrent arquitectònic que va sorgir a principis dels anys trenta i es va allargar fins als anys seixanta del segle XX. Aquest corrent va comportar un canvi en les tècniques constructives. Es va passar de la casa feta de pedra i posteriorment arrebossada, a la casa en què la pedra (granit) pren un paper protagonista: es deixa a vista i es converteix en un element decoratiu.

L’itinerari comença al costat de la Plaça Príncep Benlloch i transcorre per diferents carrers de la capital. Consta de deu parades amb panells explicatius que mostren diversos edificis que pertanyen a aquest corrent arquitectònic:

  Parada 1   Edifici Xavier Maestre
  Parada 2   Casa Serola
  Parada 3   Plaça Guillemó
  Parada 4   Casa Isern
  Parada 5   Xalet Arajol
  Parada 6   Casa Felipó
  Parada 7   Casa Nyerro
  Parada 8   Casa Massip-Dolsa
  Parada 9   Casa Cassany
  Parada 10   Hotel Isard

 

Crèdits

L’itinerari per l’arquitectura del granit és una estructura cultural del Comú d'Andorra la Vella. 
 
Tota la part científica ha estat realitzada per Andorra Recerca + Innovació.

S'agraeix la col·laboració de l'Àrea d'Inventari i Conservació del Ministeri d'Afers Exteriors, Cultura i Cooperació en la realització de l'itinerari per l'arquitectura del granit l’any 2007. 

            

 


Projectes

Notícies