Projectes

Partits i polítics andorrans
Eduard Comellas / Consell General

Des d'Andorra Recerca + Innovació s'han encarregat diversos estudis per millorar la comprensió sobre els partits polítics d'Andorra i, per extensió, sobre les persones que en formen part.

  • El politòleg Gerard Pasanau va elaborar l'any 2019, gràcies a una beca Manuel Mas, l'estudi El funcionament intern dels partits polítics andorrans. Aquesta òptica d'analisi sobre els partits, focalitzada en el seu funcionament intern, es mirarà d'ampliar a partir de la integració d'Andorra en la Political Party Database, el repositori referent a nivell mundial sobre estructura i dinàmiques internes de partits polítics.
  • En una línia complementària, el politòleg Albert Batlle està realitzant un estudi on el que analitza és el sistema de partits andorrà, fixant-se en la seva evolució i els seus rendiments, a partir d'indicadors estàndards d'ús habitual en la política comparada.

Més enllà dels partits, com anotàvem, també s'estan analitzant aspectes relatius a les persones que es dediquen a l'activitat política.

  • El politòleg Andreu Paneque, gràcies a una beca Consell de la Terra, estudia a la seva tesi la professionalització de la política en democràcies de petita escala, partint d'Andorra com el seu cas d'estudi principal.
  • La també politòloga Paula Przybylowicz, d'altra banda, gràcies a una beca Manuel Mas, ha estudiat l'accés a la política andorrana en clau de gènere.

A partir d'una lectura combinada de tots aquests estudis i de recerques complementàries que es desenvoluparan de manera interna, es pretén mirar d'oferir una anàlisi integrada dels partits polítics i de l'exercici de l'activitat política a Andorra.

 


Projectes

Notícies