Projectes

Assistents de veu amb Intel·ligència Artificial en l'entorn assistencial

Aquest projecte es realitza en col·laboració amb la Unitat de convalescència del SAAS i té 2 objectius principals:

  1. Determinar si la tecnologia mitjançant assistents de veu pot aportar als pacients ingressats a la unitat de convalescència del SAAS una millora del seu guany funcional i una reducció de l’estada mitjana. Associat a aquesta línia de treball, anomenada terapèutica digital (“Digital Therapeutics DTx”), també es vol contribuir al desenvolupament de mètriques que permetin evidenciar el cost-efectivitat, en l’entorn assistencial i mèdic, d’aquests tipus de tecnologies tenint en compte la utilitat, el cost, l’ús, la satisfacció i la salut dels usuaris del sistema.
  2. Analitzar els aspectes ètics associats a tot el cicle de vida d’aquest tipus de tecnologies i el seu risc i impacte dins d’un entorn tan sensible com pot ser l’assistencial.

Altres objectius

  • Valorar si la tecnologia mitjançant assistents de veu pot:
  • Donar suport al pacient (rutines diàries), estimulació cognitiva.
  • Facilitar les tasques del personal assistencial.
  • Millorar la qualitat de les actuacions mèdiques, de seguretat.
  • Millorar l’estat d’ànim del pacient.
  • Tenir en compte la percepció del pacient en relació amb l’ús i possibilitats que aquests sistemes ofereixen.
  • Validar els mecanismes d’avaluació dels criteris ètics a partir dels estàndards i normatives referents (Recomanació ètica de la IA d’UNESCO, principis ètics OCDE, AI Act de la Comissió Europea, proposta de conveni sobre IA del Consell d’Europa).

Per tal de validar la tecnologia, s’utilitzen  dispositius comercials amb tecnologia d’assistència de veu amb pantalla del fabricant Amazon (Echo Show 8). Aquests dispositius porten carregat un conjunt de funcionalitats específiques per a entorns assistencials i s’instal·len a 10 habitacions i a la sala d’infermeria de la planta 5a de convalescència del SAAS al Centre Sociosanitari El Cedre de Santa Coloma.

 

Enllaç a la notícia -> https://www.ari.ad/noticies/ari-saas-presenten-prova-pilot-dispositius

Projectes

Notícies