Projectes

Repte Richi Entrepreneurs 2021

A través d’un acord de col·laboració entre la Richi Childhood Cancer Foundation (Boston, Massachussets) i Andorra Recerca+Innovació es crea un repte d’innovació que permeti als emprenedors comptar amb una eina que els ajudi a fer front als canvis que la nostra societat ha de fer en relació a la salut, el benestar i els esports, esdevenint veritables agents de canvi.  

La Richi Childhood Cancer Foundation és una fundació sense ànim de lucre, nascuda al 2013 a Boston, amb la finalitat de promoure la recerca de nous tractaments per al càncer infantil, donar suport a les famílies i afectats, i promoure l’accés equitatiu de tots els malalts del món —sobretot als de menys recursos— al coneixement més avançat en les línies de recerca, diagnòstic i teràpia, per tal de millorar el seu pronòstic i supervivència. 

Richi Entrepreneurs és una iniciativa impulsada desde Richi Foundation, dirigida a les empreses d’arreu del món que desenvolupin solucions d’alt impacte en sectors innovadors en l’àrea de la salut, com la biotecnologia, les tecnologies mèdiques o la salut digital. Les cinc edicions anteriors han permès arribar a crear una comunitat que compta ja amb més de 400 candidats presentats, més de 61 empreses seleccionades establertes a 12 països diferents i més de 300 comunitats locals connectades.  

Biotech -  Healthtech - Medtech

El repte

Aquesta és una oportunitat per a participar en un programa de prestigi internacional, que permetrà millorar aspectes del negoci aprenent d’altres emprenedors ubicats a l’ecosistema de Boston per a impulsar relacions a llarg termini amb startups que també desenvolupen projectes d’emprenedors d’alt valor afegit.  

La participació en el Richi Entrepreneurs Boston Immersion Program té una durada de dues setmanes, durant les quals els guanyadors podran gaudir d’una series d’esdeveniments i formacions que els permetran connectar-se amb l’ecosistema: inversors, experts del sector, institucions públiques i privades, consultors i d’altres actors relacionats, per tal de conèixer de primera mà les oportunitats existents, les millores que poden incorporar al seu negoci i aprofitar un ambient internacional amb experts del sector de la inovació en salut.  

Els candidats hauran de presentar alguna solució innovadora a reptes actuals en l’àmbit de la salut, el benestar i l’esport.  

En el context actual, després de l’impacte de la pandèmia per causa de la COVID 19, amb una població cada cop més envellida i un descens de la natalitat, és indispensable començar a trobar eines que ens permetin gaudir d’una bona qualitat de vida, les quals també ajudin a promoure una millor salut, pràctiques saludables i innovacions que generin una mayor eficiència dels nostres recursos.  

A més, es valorarà la capacitat tractora de talent que pot generar la solució, així com la capacitat de crear ecosistema a través d’una visió sostinguda en el temps.  

Requeriments

 • Les empreses candidates han de demostrar que la seva solució és aplicable al nostre país. 
 • Les empreses han d’estar establertes a Andorra o, en cas contrari, formar part d’un equip de treball amb algun partner andorrà. 
 • Les empreses han d’estar interessades en explorar l’ecosistema de Boston. 
 • Els sectors d’activitat han d’estar relacionats amb l’àrea de ciències de la vida (Biotech, Medtech, Diagnòstic o Salut Digital) 
 • Les aplicacions poden impactar en diferents àrees: salut, qualitat de vida, esports, etc. 
 • L’empresa hauria de tenir un potencial clar de creixement i una estratègia de protecció intel·lectual definida.  
 • L’equip ha de presentar habilitats en llengua anglesa. 
 • La solució desenvolupada ha de comptar ja amb algun prototip o prova de concepte. 
 • Es requereix evidència científica o tecnològica del seu enfocament tècnic. 
 • L’empresa atén una necessitat global no satisfeta d’interès per al mercat objectiu i per a la indústria. 
 • La solució ha de complir amb la regulació vigent al Principat d’Andorra. 

El premi 

L’empresa guanyadora rebrà una ajuda econòmica de fins a 10.000 € que es destinarà a: 

 • La participació en Richi Entrepeneurs Boston Immersion Program, durant dues setmanes (edició 2021: del 29 de novembre al 10 de desembre).
 • La participació d’un o dos membres de l’equip (normalment càrrecs de responsabilitat: CEO, CTO, CSO). 
 • Les despeses del viatge i hospedatge.

Projectes

Notícies