Andorra acull el comitè de pilotatge de tres projectes europeus sobre biodiversitat i els espais naturals
Un centenar d'investigadors provinents d'una trentena d'entitats s'han trobat a Andorra, entre el 2 i el 5 de desembre, per a les sessions de treball de tres projectes europeus de finançament Poctefa sobre la conservació de la flora patrimonial i amenaçada i la millora del conixement de la gestió dels espais naturals del Pirineu. Els tres projectes tenen un enfocament transfronterer: RED.Bio, Florapyr 3D i Floralab+.
Les jornades, que s'han realitzat a l'hotel Yomo Cèntric d'Andorra la Vella, han acollit investigadors de banda i banda del Pirineu, els quals s'han reunit en taules de treball on s'han cercat les sinergies entre els tres projectes i s'ha debatut sobre les accions que s'implementaran en els propers dos anys.
"Els tres projectes tenen en comú que tracten sobre la conservació d'espècies o espais naturals singulars del Pirineu i que es fan entre l'1 de gener del 2024 i el final del 2026. Són tres anys complets per treballar al Pirineu de tot aquest àmbit del medi natural", ha explicat la investigadora d'AR+I, Clara Pladevall.
Els assistents han destacat la bona acollida feta per part de l'organització i els avenços que s'han pogut fer durant els tres dies de treball conjunt. Les sinergies detectades permetran sumar esforços i optimitzar els reusltats que es vagin obtenint de cadascun dels projectes.
Finalment, des d'AR+I s'ha agrait el suport rebut per part del Govern d’Andorra en els ajuts complementaris a la convocatòria andorrana a projectes Poctefa 2023. AR+I també agraeix la confiança rebuda per part dels cap de fila dels tres projectes per permetre l'organització d'aquest esdeveniment a Andorra.
Projecte Red-Bio
Projecte Floralab+
Projecte Florapyr 3D