En els darrers tres mesos ha xatejat per Whatsapp, Skype o Telegram?

En els darrers tres mesos ha xatejat per Whatsapp, Skype o Telegram?

El grup de sociologia d’AR+I inicia el treball de camp de l’enquesta sobre les TIC


El grup de sociologia d’Andorra Recerca Innovació ha iniciat aquesta setmana el treball de camp de l’enquesta telefònica de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació (TIC). Aquest treball sobre l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació és fruit de la col·laboració entre el Departament d’Estadística del Govern i d’Andorra Recerca i Innovació juntament amb Andorra Digital, fruit de la demanda emmarcada en el Pla estadístic 2022-2025. El treball pretén ser una font d’informació que constitueix un complement a les dades d’origen administratiu.

Aquesta enquesta pretén ser una font bàsica i homologada d’informació sobre la població en relació a les tecnologies de la informació i la comunicació i s’inclouen preguntes amb relació a l’accés a la informació, la comunicació i les tecnologies, l’ús que es fa d’Internet, l’ús dels serveis digitals de l’administració, l’ús del comerç en línia, etc. Alguns exemples del qüestionari són amb quina freqüència ha utilitzat Internet en els darrers tres mesos? En els darrers tres mesos ha xatejat per Whatsapp, Messenger, Skype, Telegram? Ha utilitzat la banca electrònica mitjançant un lloc web o aplicació? Ha fet servir internet per demanar lliuraments de restaurants, cadenes de menjar ràpid, serveis de càtering? En els darrers dotze mesos ha experimentat alguns problemes relacionats amb la seguretat a través d’Internet?

Així doncs, com a principals objectius del treball hi ha conèixer l’equipament en tecnologies de la informació i la comunicació de les llars residents en el Principat (productes TIC: televisió, telefonia fixa i mòbil, equipament informàtic), conèixer l’ús que la població resident a Andorra realitza de l’ordinador, Internet, comerç electrònic i administració electrònica; i establir comparacions amb altres països europeus i satisfer els requeriments d’organismes internacionals.

Com cada vegada que iniciem els treballs de camp, i per aclarir els dubtes que poden sorgir, recordem que posem a disposició dels usuaris l'apartat 'Preguntes Freqüents relacionades amb el procés d'elaboració d'una enquesta.