La temperatura mitjana de la primavera ha estat 1.7ºC per sobre de la mitjana climàtica

Com ha estat aquesta primavera?

Després d’un hivern càlid l’arribada de la primavera no ha suposat un canvi important. La temperatura mitjana de la primavera ha estat 10.45ºC, 1.7ºC per sobre la mitjana climàtica pel període de referencia 1981-2010 a l’estació de Central de FEDA.

Anomalia de la temperatura mitjana a la primavera pel període 1950-2022 a l'estació de Central de FEDA. 
Gràfic: Andorra Recerca + Innovació

L’estació ha registrat un mes de març amb fins a 15 dies amb temperatures per sota la mitjana. El mes d’abril es van registrar 8 dies amb temperatures fredes. En canvi, el mes de maig però va ser molt càlid i es van superar rècords de temperatura, només durant 5 dies les temperatures van ser normals per l'època de l'any.

Anomalia de la temperatura diària durant la primavera a l'estació de Central de FEDA.
Gràfic: Andorra Recerca + Innovació

Pel que fa a les precipitacions, han estat pròximes a la mitjana i s’han acumulat 197.6mm a l’estació de Central. El mes de març es van acumular a l'estació de Central 44mm, el més d'abril 51.2mm inferior a la mitjana climàtica i el mes de maig 102.4mm. 

Precipitació total druant la primavera a l'estació de Cental de FEDA.
Gràfic: Andorra Recerca + Innovació

Tot i que els valors de precipitació siguin pròxims a la mitjana, el dèficit de precipitacions acumulat i les temperatures altes del maig, van accelerar la fosa de neu a l’estació de Sorteny i a finals de maig l’estació va deixar de tenir un mantell continu.

Evolució del mantell de neu a l'estació de Sorteny per la temporada 2021-2022. 
Fes clic sobre el gràfic interactiu.

Ben aviat ampliarem la informació en el Butlletí Climàtic que elaborem conjuntament amb el Servei Meteorològic Nacional d’Andorra.