Aquest mes d’abril ha estat càlid i sec a l’estació de Central de FEDA

Aquest mes d’abril ha estat càlid i sec a l’estació de Central de FEDA

Tanquem aquest mes d’abril amb temperatures molt variables i amb precipitacions pròximes a les normals. La temperatura mitjana ha estat de 9.25ºC a l’estació de Central de FEDA, amb 1.14ºC per sobre la mitjana climàtica pel període 1981-2010. La temperatura màxima mitjana ha estat 15.1ºC i la temperatura mínima mitjana ha estat 3.4ºC.

Temperatura mitjana 1950-2022 i la temperatura mitjana climàtica pel període 1981-2010 a l'estació de Central de FEDA. 

Les temperatures diàries han estat marcades per un període fred a principis de mes, amb temperatures màximes que no superaven els 10ºC a l’estació de Central i amb temperatures mínimes negatives. A partir de la segona setmana, les temperatures es van normalitzar i fins hi tot es van situar per sobre la mitjana climàtica. Les precipitacions del 19 i 20 van tornar a fer baixar el termòmetre fins després de sant Jordi, situant les temperatures per sobre la mitjana climàtica fins a final de mes.

Temperatura màxima i mínima diària i la temperatura mitjana màxima i mínima climàtica pel període 1981-2010 a l'estació de Central de FEDA. 

La precipitació total a l’estació de Central ha estat de 51.2mm, inferior a la mitjana climàtica què és de 70mm.   

Precipitació total diària a l'estació de Central de FEDA. 

A l’alta muntanya es van acumular més de 40cm a l’estació de Sorteny els primers dies d’abril, amb un mantell de 2.48m situant-se per sobre el percentil 50. Les nevades de mitjans de mes però no han evitat que comenci el mes de maig amb el mantell situat per sota el percentil 30 amb 1.49m.

Evolució del mantell de neu a l'estació de Sorteny per la temporada 2021-2022. 
Fes clic sobre el gràfic interactiu.

Ben aviat ampliarem la informació en el Butlletí Climàtic que elaborem conjuntament amb el Servei Meteorològic Nacional d’Andorra.