AR+I mostra a Barcelona els recents casos d’èxit de l’Andorra Living Lab

AR+I mostra els casos d’èxit de l’Andorra Living Lab a Barcelona

Una delegació ha assistit i participat a l’Open Living Lab Days, organitzat per una xarxa internacional que compta amb més de 150 membres

Investigadors i tècnics d’Andorra Recerca Innovació (AR+I) han assistit, aquesta darrera setmana de setembre, als Open Living Labs Days (OLLD) celebrats a Barcelona, organitzats per la xarxa europea de Living Labs, ENoLL (European Network of Living Labs). L’escosistema d’innovació oberta a escala país d’AR+I, l’Andorra Living Lab, té el certificat com a membre d’aquesta entitat internacional conformada per una xarxa de més de 150 laboratoris. L’esdeveniment s'ha celebrat enguany a la capital catalana i el tòpic ha estat: ‘Living Labs of an era of transitions, how human-centric innovation is changing our lives'.


Des d'AR+I (Andorra Living Lab), la tècnica Aurora Crespo, ha participat a la ponència 100 Regional Valleys, on ha explicat el cas de l'exemple d'Andorra com el primer Living Lab a escala país i ha enumerat alguns dels projectes que s’estan desenvolupant actualment.

Crespo ha presentat Andorra com un “país únic amb possibilitats il·limitades” per, entre d’altres, la idiosincràsia del Principat -la correlació entre els actors públics i privats, la flexibilitat en la regulació i les institucions que es dediquen a divulgar coneixement-, l’entorn d’innovació oberta, l’Andorra Living Lab i la seva pertinença a ENoLL. I ha posat com a exemples dos projectes s’estan desenvolupant al país sota el paraigües AR+I, com són els testeigs de dos productes de les startups Onalabs i Evix, relacionades amb els esports i la muntanya.

ENoLL compta actualment amb representació als cinc continents, 38 països i té 165 membres actius. Per aquest motiu, la delegació andorrana considera l’esdeveniment celebrat a Barcelona com un “aparador per seguint fent créixer el posicionament d’Andorra en l’àmbit de la recerca i la innovació”.