Visita a les glaceres rocalloses del Clot de la Menera a la recerca de romanent de gel antic

Visita a les glaceres rocalloses del Clot de la Menera a la recerca de romanent de gel antic

AR+I participa a la 6ª Conferència Europea del Permafrost

A final d’aquest juny ha tingut lloc a Puigcerdà la Conferència Europea del Permafrost (EUCOP). Es tracta d’un congrés que es du a terme cada quatre anys i se centra en el permafrost, el sòl que es manté congelat permanentment. Enguany hi han assistit 420 experts de 52 països.

Han estat sis dies plens de presentacions en format oral i pòster, conferències plenàries, reunions i sortides de camp a diferents punts del Pirineu. Concretament, una d’aquestes excursions ha sigut a Andorra, a Grau Roig. Dirigida des de la Fundació Marcel Chevalier amb l’ajuda d’Andorra Recerca+Innovació s’han visitat les glaceres rocalloses del Clot de la Menera on es podria trobar algun romanent de gel antic. S’ha fet també una demostració in-situ d’una exploració geofísica per tal de detectar la presència d’aigua en el subsòl.

Des d’Andorra Recerca+Innvoació, a més, s’ha col·laborat en la presentació d’un pòster liderat per la Universitat de Barcelona sobre la iniciativa presentada a una convocatòria de projectes europeus (convocatòria POCTEFA) per tal d’estudiar la possible existència de permafrost al Pirineu, incloent Andorra, i monitoritzar-lo.