Radiografia del Consell General en 10 càpsules audiovisuals

Una radiografia del Consell General en 10 càpsules audiovisuals

El Consell General, Ràdio i Televisió d’Andorra i Andorra Recerca + Innovació han unit esforços per crear unes càpsules audiovisuals que pretenen facilitar al gran públic la comprensió del parlament andorrà. Les càpsules, que duraran entre cinc i deu minuts, s’emetran un cop al mes per Andorra Televisió coincidint amb dates clau del calendari polític i estaran disponibles –senceres i amb clips més curts— a les pàgines web i als comptes de les diferents xarxes socials de les tres institucions. En total s’emetran deu càpsules monogràfiques, centrades en qüestions tan diverses com la història del Consell, les seves funcions principals, el lloc que ocupa en l’ecosistema polític d’Andorra o tota la simbologia associada a la institució. 

Andorra Recerca + Innovació ha contribuït en el projecte de manera substancial. Des del grup d’anàlisi política de la fundació es va fer la proposta inicial de tots els temes que havien de cobrir les càpsules, es va dissenyar l’estructura i el repartiment d’aquests temes en deu episodis, s’ha assessorat i facilitat documentació als periodistes i tècnics responsables de la producció i s’han revisat i supervisat els guions i la producció final dels capítols. A més, diferents investigadors de l’eix Societat d’AR+I intervindran com a experts en algunes de les produccions.

Aquesta producció, a més, s’emmarca en un projecte més ampli del grup d’anàlisi política d’AR+I per acostar al gran públic el sistema polític andorrà. Altres iniciatives en aquesta línia són, per exemple, l’espai Política & Parxís, una secció mensual –el primer dimecres de cada mes, a les 11.30h— al programa Avui serà un bon dia, que condueix Gabriel Fernàndez a Ràdio Nacional d’Andorra, i també una sèrie d’articles al setmanari 7Dies durant la primera meitat d’aquesta tardor per ampliar la mirada sobre un concepte tan ambigu i mal entès com la democràcia.