Resultats de l’enquesta sísmica del terratrèmol del 21 de desembre del 2023

Resultats de l’enquesta sísmica del terratrèmol del 21 de desembre del 2023

99 persones han respost el qüestionari arran del sisme a l'Alt Urgell que va tenir una magnitud 3.4

El 21 de desembre del 2023, un terratrèmol de magnitud local 3.4 va tenir lloc a les 00:24h (hora local) a prop de Cava i Ansovell (Alt Urgell) i a 5 km de profunditat, és a dir, superficial. El sisme va ser percebut, sense constància oficial de danys, a Andorra. Va ser seguit de nombroses rèpliques, algunes de les quals també van ser percebudes per la població andorrana.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                         Sismograma de l’estació sísmica de la Rabassa, des de les 12h del 20 de desembre (color gris)
                         fins les 12h de 21 de desembre (color vermell), amb les hores indicades en temps universal (TU).
 


Cada vegada que es percep un terratrèmol al país, Andorra Recerca + Innovació fa una crida a la població i demana que ompli una enquesta sísmica, per tenir informació de primera mà sobre els efectes que ha tingut a Andorra.

Aquesta darrera enquesta sísmica l’han respost 99 persones. L’informe adjunt detalla la percepció per gènere, per franges d’edat i per parròquia, a més de efectes percebuts i la reacció de les persones enfront a la sotragada, així com una estimació preliminar de la intensitat percebuda al país.

Des d’AR+I volem agrair la ciutadania que s’ha pres el temps de contestar l’enquesta sísmica i que ha contribuït, amb les seves respostes, a millorar l’estudi del sisme.
 


Consulta l'informe amb els resultats provisionals de l’enquesta sísmica sobre el terratrèmol del 21 de desembre del 2023.