Tercer març més plujós des del 1950 a Central de FEDA

Març càlid i molt plujós

Març càlid i molt plujós, de fet ha estat el 3r més plujós des del 1950 a Central de FEDA. La temperatura mitjana ha estat de 8ºC, el que representa una anomalia positiva de 1.6ºC respecte el període de referència 1981-2010.

Tancàvem l’hivern meteorològic amb un febrer càlid superant una anomalia de més de 4ºC  i entrava l’hivern de veritat amb temperatures i precipitacions generoses. Així doncs, les temperatures diàries normals i pròximes a la mitjana climàtica es van donar a principis i finals de mes amb un període més càlid a partir del dia 12 fins al 24 de març on es van superar els 20ºC de temperatura màxima.

Temperatura màxima i mínima diària al març (barres grogues), la temperatura diària mitjana (vermell) i la temperatura mitjana diària de referència (blau) pel període 1981-2010 a Central de FEDA.

Pel que fa a les precipitacions s’han acumulat un total de 150.2mm a Central de FEDA repartida en tot el mes. A l’estació Sorteny a 2290, es van acumular un total de 195.2m. Junt amb les acumulacions de finals de febrer, el mantell de neu (clica per veure el gràfic) va incrementar considerablement fins a un màxim de 1.72cm, lleugerament per sobre el percentil 10. Les temperatures altes de mitjans de mes però van fer disminuir el mantell perdent fins a 34cm en aquest període. Podeu consultar l'evolució del mantell de neu i veure l'històric de Sorteny aquí o al web oma.ad.

Distribució de la precipitació diaria a Central de FEDA.

Ben aviat ampliarem la informació dels Butlletins Climàtics conjuntament amb el Servei Meteorològic Nacional.