Aliança entre AR+I i Eurecat per connectar els ecosistemes d’innovació andorrà i català

Aliança entre AR+I i Eurecat per connectar els ecosistemes d’innovació andorrà i català

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, i vicepresident d'Andorra Recerca + Innovació (AR+I), Jordi Gallardo, i el director de general de Negoci del centre tecnològic Eurecat, Miquel Rey, han signat aquest divendres el conveni de col·laboració per a futurs projectes entre Eurecat i AR+I.

L’entesa permetrà l'impuls de projectes de recerca i innovació en diferents àmbits focalitzats en les noves tecnologies, l’economia circular, el turisme, els esports o la salut, així com d’altres àrees temàtiques d’interès comú. “Establirem projectes d’innovació en tecnologies emergents i ens permetrà connectar l’ecosistema d’innovació i emprenedoria d’Andorra amb els serveis del principal centre tecnològic de Catalunya que, per la dimensió del nostre país, són impossibles de desenvolupar aquí”, ha valorat Gallardo durant la signatura.

En paraules de Miquel Rey, “l’acord posa a disposició d’Andorra Recerca + Innovació les capacitats i els coneixements avançats d’Eurecat en les àrees digital, industrial, biotecnològica i en el camp de la sostenibilitat, per tal d’incrementar i actuar d’acceleradora tecnològica tot convertint la innovació en palanca per millorar la competitivitat, tant del teixit econòmic i empresarial com del territori”.

El conveni estableix la possibilitat de desenvolupar pilots en el marc de l’Andorra Living Lab de projectes que s’estiguin treballant en els diferents centres d’Eurecat a l’hora que co-desenvolupar projectes conjunts en les àrees abans mencionades. D’altra banda, l’acord permetrà que els actors de la innovació i l’emprenedoria d’Andorra puguin canalitzar necessitats de serveis i desenvolupament tecnològic, com per exemple serveis de laboratori, formació, consultoria tecnològica o projectes de R+D+i que Eurecat pugui suplir quan no es disposin al principat.

El conveni signat aquest divendres té una duració inicial de dos anys i serà prorrogable tàcitament per nous períodes d’un any.

Andorra Recerca + Innovació és una fundació privada del sector públic andorrà, que neix amb l’objectiu d’establir un marc de referència per al desenvolupament de projectes de recerca i innovació amb alt valor afegit que contribueixin al desenvolupament de projectes al Principat d’Andorra en el context de la diversificació econòmica i la creació d’un ecosistema innovador i emprenedor que tingui un impacte social i econòmic al país i ajudar a desenvolupar el país com a un test-bed internacional d’innovació oberta.

El centre tecnològic Eurecat té l’objectiu d’enfortir la competitivitat de les empreses i professionals impulsant la recerca aplicada, el desenvolupament tecnològic i la innovació en tots els sectors d’activitat. Treballant en aliança i complementarietat dels agents del sistema català d’innovació, constitueix la referència per als projectes d’innovació empresarial, per a l’orientació estratègica de la innovació de les organitzacions, per a la formació dels seus equips i per a la gestió del canvi. Eurecat col·labora amb les administracions públiques locals i autonòmiques en el disseny i execució d’estratègies de desenvolupament econòmic basades en la generació de coneixement i la innovació tecnològica.