XV edició de la Moth Night

XV edició de la Moth Night

El dia 2 de maig de 2022 tenim una nova cita amb la ciència. En aquest cas amb la ciència entomològica.


L’European Moth Night, l’entitat organitzadora a nivell europeu, fa una crida a tots els científics i aficionats en l’àmbit dels heteròcers, és a dir de les papallones nocturnes, a sortir durant cinc nits seguides per posar paranys de llum ultraviolada i identificar el màxim nombre d’espècies de papallones nocturnes. Posteriorment, tots aquets llistats es posen en comú per tal d’unificar una base de dades conjunta i obtenir un mapa a escala europea de les espècies identificades en aquest mateix moment de l’any.


Com ja anem fent des de fa ja una dècada i mitja, des de l’ara Andorra Recerca + Innovació, volem acostar aquesta pràctica científica a la població. Així doncs, convidem a tothom que hi estigui interessat a assistir a l’activitat de la Nit de les Papallones.


Enguany, es durà a terme el dilluns dia 2 de maig a les 21h a la Casa de la Muntanya d’Ordino (Carrer Major núm. 20, Ordino).


PROGRAMA DE L’ACTIVITAT

  • 21h. Xerrada sobre el món de les papallones, a càrrec d’Èric Sylvestre (expert en papallones nocturnes) i Roger Caritg (investigador de l’Andorra Recerca + Innovació).
  • 22h. Sortida per Ordino, visita d’un parany de llum ultraviolada, instal·lat prèviament, per tal d’observar i identificar les espècies de papallones nocturnes que hi hagin pogut caure.

L’activitat està prevista que finalitzi al voltant de la mitjanit.


L’activitat és gratuïta però les places són limitades. Cal inscriure’s al telèfon (+376) 742 630 o al correu info@ari.ad. En cas de mal temps només es duria a terme la xerrada. 

Activitat organitzada per Andorra Recerca + Innovació amb la col·laboració de la Societat Catalana de Lepidopterologia.