Trobada de la Xarxa d’Educació Pirineus Vius

Trobada de la Xarxa d’Educació Pirineus Vius

Els propers 25, 26 i 27 d’octubre la parròquia d’Ordino acollirà la trobada transfronterera de la Xarxa Educació Pirineus Vius. Una xarxa que actualment comprèn més de vuitanta entitats i professionals de l’educació ambiental que engloben 3 Estats (França, Espanya, Andorra) i 5 regions o comunitats autònomes: Catalunya, Aragó, Navarra, Nova Aquitània i Occitània. 

Com cada any, la Xarxa Educació Pirineus Vius es desplaça en un entorn pirinenc, on reuneix al voltant de 120 professionals de l’educació ambiental i la mediació patrimonial de tot el massís, durant tres jornades de treball i co-formació. Es tracta d’unes trobades que permeten compartir experiències, reforçar dinàmiques de treball en equip i cooperació i, concebre nous projectes de futur.

Enguany, els objectius de les Trobades del 2022 es centraran en: 

  • Analitzar els resultats i presentar les perspectives de la Xarxa 
  • Elaborar junts els futurs projectes transversals i territorials: enfoc sobre els Nous usuaris de la muntanya, el Canvi climàtic i les persones amb discapacitat.   
  • Compartir amb les institucions de la serralada i els nostres socis , les futures orientacions de la Xarxa 
  • Apropiació de la nova estructura de la Xarxa 
  • Reforçar els mètodes d’avaluació de les nostres accions

La celebració de les Trobades anuals de la Xarxa es desenvoluparan a la parròquia d’Ordino, entorn declarat Reserva de la Biosfera per la UNESCO des del 2020. 

El desenvolupament de les Jornades serà a l’Andorra Centre de Congressos d’Ordino, tot i que s’ha pogut comptar amb la disponibilitat de diferents sales exteriors al recinte, per a treballar sessions de tallers i debat, gràcies a la participació del Govern d’Andorra i Museus d’Andorra.

Andorra Recerca + Innovació és entitat membre de la Xarxa des de 2013 i recentment forma part del grup de Coordinació per al desenvolupament de projectes. 

Consulta aquí el programa de l'esdeveniment