Sortida als Cortals d’Encamp per conèixer les papallones diürnes

Sortida pels Cortals d’Encamp per conèixer les papallones diürnes

El diumenge 17 de juliol tindrà lloc una Sortida per conèixer les papallones diürnes organitzada per Andorra Recerca + Innovació, amb la col·laboració de la Societat Catalana de Lepidopterologia i el Museu de Ciències Naturals de Granollers.

L’activitat s’iniciarà a les 10h del matí des de la localitat del berenador dels Cortals d’Encamp (Km 6,5), al costat del Tamarro Enko. Es farà un recorregut pel camí de la Pleta dels Orris, combinant diferents hàbitats de pi negre, prats i zones de molleres de l’estatge subalpí. L’activitat finalitzarà cap a les 14h aproximadament.

L’objectiu d'aquesta sortida és conèixer la diversitat i la biologia de les papallones dels ambients subalpins i alpins d’Andorra i aprendre a identificar-ne les principals famílies. La sortida anirà a càrrec dels investigadors d’Andorra Recerca + Innovació i dels assessors del projecte de seguiment de papallones d’Andorra (BMSAnd).

Les papallones són uns dels insectes més estudiats i observats pels científics i els amants de la natura. No és només per la seva bellesa, sinó també perquè són uns perfectes bioindicadors de l’estat de salut dels diferents hàbitats del país, ja que són molt susceptibles a tot tipus de canvis que es poden produir en el paisatge.

L'activitat és gratuïta però atès que les places són limitades es requereix inscripció prèvia. Per apuntar-se cal posar-se en contacte amb Andorra Recerca + Innovació per correu electrònic a info@ari.ad o per telèfon al (+376) 742 630.