Intel·ligència Artificial i Cultura
El dissabte 30 de novembre tindrà lloc al Centre de Congressos d’Andorra la Vella una jornada sobre Intel·ligència Artificial i cultura amb l’objectiu de debatre sobre els reptes, les amenaces i les oportunitats que pot suposar la IA en l’àmbit cultural. Es reflexionarà també sobre l'impacte de la IA en la diversitat cultural i si ens pot portar a l'homogeneïtzació cultural.
Durant la jornada hi haurà cinc ponències de 30 minuts cadascuna i una taula rodona. La ponència inaugural anirà a càrrec del famós periodista, analista, traductor i conferenciant català especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació Albert Cuesta, amb el títol «La IA, reptes i oportunitats per al català». A continuació, Marta Villegas, una de les figures més influents en el camp de les tecnologies del llenguatge parlarà del Projecte AINA i de l’impuls que suposa per la llengua catalana. Després d’una pausa, l’expert en transformació digital d’organitzacions, Ignasi Martín, parlarà sobre els reptes que han d’afrontar els artistes. I el músic Miquel Coll centrarà la seva ponència en el terreny musical.
Seguidament, tindrà lloc una taula rodona moderada per Meius Ferrés, responsable tècnica de la comunicació a la xarxa de la Universitat de Girona, en la qual hi participaran 4 persones d’àmbits molt diferents per debatre sobre si la IA és una amenaça o una oportunitat en cadascun dels seus àmbits: el doctor Eladi Llop de la Universitat andorrana e-Univ, Jordi Ascensi d’AR+I, Marina Chillón d’Altura Arquitectes i Jan Arimany de Trotalibros Editorial.
Finalment, el discurs de tancament serà a càrrec de l’especialista en IA, Josep Maria Ganyet.