Projectes

Estudi sobre les “cuidadores” de les persones dependents

A partir d'una iniciativa de l'Associació de Dones d'Andorra es va analitzar la possibilitat de fer un estudi sobre els cuidadors (més ben dit, les cuidadores, ja que la gran majoria són dones) de les persones dependents al nostre país. En ser un col·lectiu molt poc visible, és molt interessant analitzar quins són els perfils d'aquestes dones, tant de les que es dediquen de manera remunerada a aquesta activitat com les que tenen cura de familiars. El treball s'interessa pel seu estil de vida, les seves necessitats, quines conseqüències té en el seu estat de salut, tant físic com mental, dins d'un entorn que valora poc aquest tipus de tasques tan importants per la nostra societat.

Per analitzar la situació d'aquestes persones aquest treball ha fet una anàlisi també sobre quina és la situació de les persones dependents, tant les que consten en els registres oficials (CONAVA, COVASS), com les que per algun motiu no hi són.

En aquest estudi hi col·labora la investigadora de la Universitat de Lleida, la Dra. Paquita Sanvicens, que ha participat en multitud de recerques de qualitat al país veí.
A més a més, el Departament de Benestar del Govern d'Andorra ha posat totes les facilitats per dur a terme aquest projecte, que tindrà tant una part quantitativa com qualitativa.


Aquest treball es va finalitzar a finals de l'any 2020, i es té prevista aviat una presentació pública de l'informe final.


Projectes