Tres startups internacionals de l’àmbit de l’esport i la muntanya són les seleccionades per l’Andorra Sports Scale-Up Program

Tres starups internacionals de l’àmbit de l’esport i la muntanya són les seleccionades per l’Andorra Sports Scale-Up Program

Bobsla, Qlac i Etelätär Innovation són les firmes guanyadores, d’entre més de 40 sol·licituds

L’Andorra Sports Scale-Up Program, la iniciativa impulsada per Andorra Recerca Innovació i Andorra Business en col·laboració amb Global Sport Innovation Center (GSIC) i el suport d’SPSG Consulting, que té com a objectiu identificar les empreses de tecnologia esportiva més prometedores que poden ajudar a millorar la indústria andorrana de l'esport, amb un enfocament als d'hivern i de muntanya, ha seleccionat les tres empreses que es podran beneficiar del programa d’escalada per donar un salt qualitatiu al seu negoci.

La junta d’experts, que inclouen GSIC i SPSG, han avaluat més de 40 sol·licituds rebudes des del 9 de març i arribades de 19 països, i les tres firmes guanyadores han estat QLAC Sport Science, Bobsla i Etelätär Innovation. Qlac és una empresa polonesa que ha creat un sensor que ajuda a optimitzar l’entrenament d’esportistes. Bobsla és una startup alemanya que desenvolupa la mobilitat inclusiva i elèctrica a la neu mitjançant vehicles elèctrics, i Etelätär Innovation, finlandesa amb seu a Andorra, està especialitzada en el desenvolupament de solucions de mobilitat de darrera generació i baix consum energètic.

Les tres startups seleccionades tindran accés a un programa d'escalat de tres mesos que inclou continguts, sessions de mentoring i activitats relacionades amb l'emprenedoria i la innovació, la internacionalització a la indústria de l'esport, l'ecosistema d'Andorra, màrqueting i vendes, model de negoci, estratègia, finances i molt més. Els mentors d'aquest programa seran reconeguts exponents de la indústria de l'esport com:

  • Francisco Santolo, CEO, Scalabl
  • Sebastián Lancestremère, Director General de la Indústria de l'Esport, Microsoft
  • Carlos Canto, CEO, SPSG Consulting
  • Javier Sobrino, PhD, Soci Director, Aser Ventures
  • Andrés Mercader, Cofundador, Xeerpa
  • Raj Sambwani, Director APAC, GSIC powered by Microsoft

L'Andorra Sports Scale-Up Program té com a objectiu donar suport a les startups més prometedores a la indústria de la tecnologia esportiva, donant prioritat a les solucions d'esports d'hivern i de muntanya. El programa és una gran oportunitat per a l'ecosistema andorrà de connectar amb startups innovadores i ajudar-les a escalar internacionalment. La convocatòria de candidatures es va obrir el 9 de març i es va tancar el 14 d'abril, i Espanya, EUA i Andorra són els països amb més sol·licituds presentades.

El procés de selecció s’ha basat en sis criteris clau: innovació, impacte, escalabilitat, maduresa de l'equip, sostenibilitat i model de negoci.

L'Andorra Sports Scale-Up Program i els seus socis s'han compromès a donar suport al desenvolupament de la indústria de l'esport i al potencial de creixement i innovació. Les startups seleccionades tindran accés a un programa únic que els ajudarà a fer créixer els seus negocis i tenir un impacte positiu a la indústria de l'esport.