Principals aportacions del projecte europeu COLEOPTER realitzat al pavelló del Prat Gran

Recopilació de les principals aportacions del projecte COLEOPTER realitzat al pavelló del Prat Gran d'Escaldes-Engordany
CC BY 4.0 Andorra Recerca + Innovació

La iniciativa desenvolupa un enfocament integral de l’eficiència energètica dels edificis públics

Aquest 31 de març ha finalitzat oficialment el projecte europeu COLEOPTER en el qual Andorra Recerca + Innovació ha participat activament duent a terme, en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya, un cas d'estudi al pavelló del Prat Gran d'Escades-Engordany. 

COLEOPTER (COncertation LocalE pour l’Optimisation des Politiques Territoriales pour l’Energie Rurale) desenvolupa un enfocament integrat de l’eficiència energètica dels edificis públics, que enllaça reptes tècnics, socials i econòmics. COLEOPTER aborda dos reptes d’eficiència energètica als edificis: les dificultats per als municipis rurals per actuar i dur a terme treballs malgrat l’impacte local positiu (és a dir, l’estalvi d’energia i l’ocupació local) i la manca de consciència sobre els reptes de la construcció, que comporta un ús irracional d’energia i aigua i baixos índexs de renovació.

 

La pàgina web oficial del projecte recull els principals resultats obtinguts durant els gairebé quatre anys d'activitats en els diferents territoris on s'ha implementat la metodologia.

A continuació es recopilen les principals aportacions del projecte, prioritzant els recursos generats en territori andorrà: