L’Andorra Sports Innovation Hub i ICONIC acaparen l’atenció del GSIC Summit 2023

L’Andorra Sports Innovation Hub i ICONIC acaparen l’atenció del GSIC Summit 2023

Un esdeveniment organitzat pel Global Sports Innovation Center de Microsoft al Wizink Center de Madrid

Andorra ha participat en el GSIC Summit 2023, un esdeveniment organitzat pel Global Sports Innovation Center de Microsoft que ha reunit al Wizink Center de Madrid alguns dels líders i experts internacionals de les indústries de l'esport i la tecnologia de 31 països. Per part andorrana les directores d’Andorra Business i d’Andorra Recerca i Innovació, Judit Hidalgo i Vanesa Arroyo, han presentat l’Andorra Sports Innovation Hub que engloba les línies de treball, programes i projectes relacionats amb el sector. També Aleix Prat, d’ICONIC, ha presentat el futur centre d’alt rendiment per a esportistes que s’està construint al Port d’Envalira.

Hidalgo ha destacat que “aquestes cimeres internacionals i sectorials són molt importants per nosaltres per poder connectar amb empreses, startups i amb entitats com nosaltres, amb els que els hi fem difusió del que està passant a Andorra i com poden aprofitar les oportunitats que ofereix el nostre país”. En aquest sentit, Arroyo ha explicat que “ens serveix per compartir experiències amb altres professionals internacionals i connectar la innovació i la recerca amb sectors d’alt impacte com el de l’esport. No només amb la incorporació de noves tecnologies com la intel·ligència artificial, sinó també amb projectes que fomenten la sostenibilitat”.

Les representants andorranes també s’han reunit amb altres delegacions públiques participants, com la d’Irlanda i Singapur, i han participat en sessions de treball internacionals on s’han analitzat diversos casos reals específicament dissenyats per als assistents. I s’han explicat les proves pilot que s’estan desenvolupant en l’entorn del LivingLab amb startups com Evix. Periodistes de mitjans com la Razón, Marca i Movistar també han entrevistat a les directives andorranes. 

Per la seva banda, la directora general del GSIC, Iris Córdoba ha destacat que “Andorra ens ha mostrat la seva estratègia i com any rere any presenten nous projectes. En aquest cas el centre d’alt rendiment d’ICONIC que serà un referent en medicina esportiva i salut, i també les oportunitats i facilitats que ofereix el país per acollir emprenedors.” La innovació tecnològica, el blockchain, la intel·ligència artificial i les experiències immersives han servit com a exemple per explicar com les tecnologies estan transformant i desenvolupant les experiències dels usuaris.

 

GSIC 2023 Madrid

El GSIC és un esdeveniment de referència pel que fa a la innovació tecnològica a la indústria de l'esport on s’han tractat els darrers avenços en tecnologia i la seva aplicació a l'àmbit de l'esport. En aquesta edició ha reunit més de 200 assistents procedents de 31 països com Singapur, Austràlia, Estats Units, Emirats Àrabs, França, Itàlia, Portugal i Espanya. També han estat representats algunes de les marques més importants del sector com la FIFA, La Liga, el Reial Madrid, la US Soccer Federation, la Power League, la Global Esports Federation i l'Agència Espacial Europea.