Finalitza la segona fase d’instal·lació d'estacions per estimar la precipitació a la Vall del Valira del Nord

Finalitza la segona fase d’instal·lació d'estacions per estimar la precipitació a la Vall del Valira del Nord.

Investigadors de medi natural de l'Eix Muntanya d'Andorra Recerca i Innovació, juntament amb l’empresa HD-RAIN i amb la col·laboració del Servei Meteorològic Nacional, han finalitzat aquest mes la segona fase d’instal·lació d’antenes de televisió per satèl·lit que permetrà començar la campanya pilot d’estimació de la precipitació a partir del tractament de la senyal rebuda de satèl·lits comercials (ASTRA). En aquesta segona fase s’han instal·lat sis noves estacions per completentar la xarxa i s’han revisat tres estacions instal·lades durant la primera fase. La xarxa pilot consta d’un total de 13 estacions HD-RAIN repartides entre La Massana, Ordino i Sant Julià de Lòria.

Mapa amb els emplaçaments finals. 

En aquesta ocasió s’han adaptat les instal·lacions a la realitat del país, com per exemple, elevar-les pel pas de les vaques, per possible acumulació de neu o per no malmetre el valor arquitectònic d’algunes edificacions, així com també completar amb altres punts de fàcil accés.

IInstal·lació al Roc de l'Àliga

Des d’Andorra Recerca i Innovació agraim a tots els col·laboradors del projecte, a les estacions d’esquí de Vallnord Pal-Arinsal i Ordino Arcalís, AndorraTelecom, FEDA, el comú de la Massana i Ordino, Casa Tadora, Sergi Riba i al Govern d’Andorra per facilitar la instal·lació de les antenes i d’aquesta manera impulsar la recerca i la innovació al país.

La campanya s'inicia coincidint amb l’arribada de la tardor, que esperem que porti precipitacions.

Article relacionat: AR+I inicia una prova pilot per mesurar la precipitació al país per mitjà de la instal·lació d’antenes de tv per satèl·lit