Dream Big porta a Andorra la seva experiència emprenedora

Dream Big porta a Andorra la seva experiència emprenedora

L’Andorra Esports Clúster i l’oficina d’Innovació Oberta d'Andorra R+I, amb el patrocini de MoraBanc Assegurances i el suport del BC MoraBanc Andorra, organitzen la primera edició del Dream Big Andorra, una experiència emprenedora on els participants buscaran crear solucions innovadores a dos reptes plantejats amb l’objectiu de millorar la societat.

L’esdeveniment tindrà lloc el proper 22 d’octubre a les 12h la pista del BC MoraBanc Andorra i pretén comptar amb la participació de més de 100 estudiants i emprenedors de tot el país. Tots els participants seran convidats al partit entre el BC MoraBanc i el Càceres  del mateix dissabte a la tarda i a la mitja part del qual es farà l’entrega de premis.

El perfil dels participants és d’emprenedors i també d’estudiants de batxillerat, formació professional o universitat. Serà una excel·lent ocasió per entrar en contacte amb una metodologia innovadora de generació d’idees, de conèixer altres persones del món de l’emprenedoria, de reflexionar i donar solucions a problemàtiques de la societat i de formar part d’una experiència única a Andorra. A més, els equips guanyadors de cada repte tindran la possibilitat de desenvolupar la idea, de la mà de l’oficina d’innovació oberta d'Andorra R+I.

El Dream Big Andorra, creat i dinamitzat per l’emprenedor Xavier Verdaguer i l’equip d’Imagine Silicon Valley, tindrà una duració de 3 hores durant les quals els participants seran conduits mitjançant la metodologia d’innovació design doing per dur a terme solucions innovadores als reptes plantejats. En aquesta edició es buscaran idees per millorar els hàbits de vida saludables entre la població i com millorar l’experiència del turisme esportiu a Andorra. Els equips guanyadors tindran l’oportunitat d’incubar la solució per convertir les idees en una realitat de la mà d’Andorra Recerca i Innovació. Dream Big és una proposta que s’ha realitzat amb èxit a diferents parts del món, destacant la que es va organitzar al Palau Sant Jordi Barcelona amb Pau Gasol i la seva fundació.

Xavier Verdaguer, fundador i CEO de Imagine Silicon Valley, ha destacat que “els participants del Dream Big no només generaran solucions als reptes plantejats sinó que aprendran metodologia d’innovació i viuran una experiència emprenedora”.

Mireia Maestre, directora de Comunicació i Marca de MoraBanc ha destacat que per a MoraBanc Assegurances és important apostar per més hàbits de vida saludables, un dels dos reptes. A més es valora especialment la implicació de joves emprenedors i estudiants d’Andorra.”

Aquest és el primer esdeveniment que es realitza des de l’Oficina d’Innovació Oberta, creada per Andorra Recerca i Innovació  i l’Andorra Esports Clúster, per facilitar l’accés i desenvolupar projectes d’innovació a tot el teixit empresarial del país, com autònoms, microempreses,  pimes i grans empreses amb l’objectiu de millorar la seva competitivitat.

Vanesa Arroyo, Coordinadora del Living Lab i Relacions internacionals d’AR+I ha posat de manifest que “des d’Andorra Recerca i Innovació creiem indispensable sumar esforços per promoure eines d’innovació oberta que permetin la reflexió col·lectiva per trobar millores a problemàtiques reals identificades en diferents sectors estratègics, aportant metodologies que ajudin a promoure habilitats com l’emprenedoria, el pensament crític, el treball en equip o la gestió de situacions d’incertesa, tant necessàries per impulsar la innovació.”

Finalment, Gemma Riu, manager de l’Andorra Esports Clúster, ha destacat que “l’èxit del projecte d’innovació de l’any passat, impulsat pel Clúster i Andorra Business, amb la participació de 13 empreses del sector, ens ha encoratjat a realitzar el Dream Big a Andorra com a un següent pas per apropar la innovació als emprenedors i empreses del país.”

Tots aquells que hi vulguin participar es poden inscriure a www.dreambigandorra.com.