AR+I reforça, a Mèxic, la voluntat d’enfortir vincles internacionals en diplomàcia científica

AR+I reforça, a Mèxic, la voluntat d’enfortir vincles internacionals en diplomàcia científica

L’entitat andorrana ha estat convidada per la Secretaria General Iberoamericana de treball i d’intercanvi de coneixement en ciència i tecnologia


Andorra Recerca i Innovació participa dins del marc del Science and Technology in Society Forum Latin America and the Caribbean High-Level Conference, convidats per la Secretaria General Iberoamericana. Les principals línies de treball de la trobada, que s'ha desenvolupat els dies 14 i 15 de març, han estat orientades a afavorir els intercanvis científics i de tecnologia en diferents àmbits d'actuació entre els Estats Membres, així com treballar conjuntament amb Japó, que és l'Estat promotor del STS Forum.

El coordinador de Tecnologia i PMO d'AR+I, Jordi Ascensi, ha participat com a ponent a la taula de debat sobre la promoció i projecció internacional dels sistemes de coneixement a través de la diplomàcia científica, tecnològica i d'innovació, on ha fet èmfasi en la necessitat d'establir xarxes flexibles de col·laboració adaptades a les necessitats i reptes del moment. Ascensi també ha manifestat la voluntat d'enfortir els vincles de treball i d'intercanvi de coneixement per orientar esforços cap a la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible establerts per les Nacions Unides. En aquesta trobada hi han participat entitats com el Barcelona SuperComputing Center, les agències espacials mexicana y española, representants del programa iberoamericà de ciència y tecnologia per al desenvolupament, o el Consell nacional d'investigacions científiques i tècniques d'Argentina, entre moltes d'altres.