AR+I participa al seminari final del projecte SUDOE MONTCLIMA a Tolosa

AR+I participa al seminari final del projecte SUDOE MONTCLIMA a Tolosa

Els investigadors van visitar el primer territori de muntanya dels Pirineus que ha desenvolupat una estratègia multirisc per a la gestió i prevenció de riscos naturals i climàtics a escala local

Els passats 23 i 24 de novembre va tenir lloc a Tolosa el seminari final del projecte SUDOE MONTCLIMA, amb participació d’investigadors de l’Eix Muntanya d’Andorra Recerca i Innovació. La trobada va tenir com a objectiu compartir l'experiència i els coneixements generats durant el desenvolupament de les diferents accions del projecte tant a nivell divulgatiu com tècnic i científic.

En particular, es van presentar les noves eines i metodologies desenvolupades en cooperació pels 9 socis del projecte per millorar la gestió i la prevenció de quatre riscos naturals (inundacions, sequeres, erosió i incendis forestals) a les zones de muntanya del sud-oest d'Europa. A més, es va descriure amb detall els resultats obtinguts en els sis casos pilot de demostració de MONTCLIMA.

Dimecres es va dedicar a presentacions teòriques a Tolosa, mentre que l’endemà es va fer una sortida de camp per descobrir la iniciativa STePRIME a Bagnères de Luchon: el primer territori de muntanya dels Pirineus que ha desenvolupat una estratègia multirisc per a la gestió i prevenció de riscos naturals i climàtics a escala local. Durant la visita a Saint-Béat-Lez, el grup va poder veure obres de defensa i un clar exemple de caigudes de bloc, al cementeri del poble.