AR+I formalitza l’adhesió al Programa Iberoamericà de Ciència i Tecnologia per al Desenvolupament (Cyted)

AR+I formalitza l’adhesió al Programa Iberoamericà de Ciència i Tecnologia per al Desenvolupament (Cyted)

Andorra “enforteix els llaços” amb la comunitat científica internacional
 

La gerenta d’Andorra Recerca Innovació (AR+I), Vanesa Arroyo, ha formalitzat aquest dimecres l’adhesió de l’entitat andorrana al Programa Iberoamericà de Ciència i Tecnologia per al Desenvolupament (Cyted) i ha destacat la “importància” que té aquest fet per al país “perquè AR+I es podrà beneficiar de la generació de sinergies entre grups de diferents àrees i cultures científiques”. L’acte ha tingut lloc durant l’assemblea general de Cyted celebrada a Equador, i Arroyo, durant la seva intervenció per via telemàtica des del Principat, ha manifestat que, amb aquesta aliança, Andorra “enforteix els llaços” amb la comunitat científica internacional.

L’adhesió formalitzada aquest dimecres és fruit de les converses iniciades durant la Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern que va organitzar Andorra el 2021. Cyted és un programa creat pels governs dels països iberoamericans per promoure la cooperació en temes de ciència, tecnologia i innovació per al desenvolupament d'Iberoamèrica.

Des de la seva creació el 1984 han participat al Programa més de 28.000 empresaris, investigadors i experts iberoamericans en àrees prioritàries del coneixement. Els resultats del Programa inclouen la generació de projectes de I+D estratègics on hi participen empreses i experts que des de la plataforma de cooperació de CYTED accedeixen a importants fons internacionals.

Són objectius específics del Programa Cyted, exposats a la seva web, fomentar la integració de la comunitat científica i tecnològica Iberoamericana, enfortir la capacitat de desenvolupament tecnològic a partir de la promoció de la investigació científica conjunta o promoure la participació dels membres de la comunitat en processos d’innovació i programes multilaterals d’investigació.