AR+I estrena la millor eina per seguir les eleccions de diumenge

AR+I estrena la millor eina per seguir les eleccions de diumenge

https://eg2023.ari.ad ofereix la possibilitat de seguir a temps real i de manera molt gràfica la nit electoral

 

Andorra Recerca Innovació ha creat, dissenyat i programat la pàgina web eg2023.ari.ad per fer un seguiment en temps real i de manera molt gràfica l’escrutini durant la nit electoral. Fins aquests comicis, www.eleccions.ad ha estat l’única plataforma des d’on es podien consultar els resultats bruts dels vots obtinguts per cada candidatura, sense oferir cap altra opció. Des d’aquest diumenge, tan bon punt tanquin els col·legis electorals (19h), eg2023.ari.ad difondrà dades i anàlisis no s’han ofert mai abans al país.

La web difondrà la projecció dels escons obtinguts per cada coalició i per cada partit, així com el nom i la foto dels consellers que en aquell moment obtindrien representació parlamentària. Permetrà fer un seguiment detallat de l’escrutini, fent èmfasi en hipotètics ‘punts calents’ de l’elecció en cada moment, com per exemple, el cas que hi hagués una distància mínima entre partits en una parròquia.

Una altra de les possibilitats que oferirà la web serà comparar els suports rebuts pels partits amb més possibilitats de formar govern, així com permetre l’usuari mesurar la força que sumin coalicions diferents.

Finalment, també es permetrà comparar els resultats de la nit electoral amb els dels darrers comicis; analitzar l’abstenció dels vots blancs i els vots nuls i un darrer apartat que farà un seguiment en temps reals de les possibilitats dels partits nous d’obtenir representació al Consell General.

Aquesta eina de seguiment dels resultats de la nit electoral, que ha estat dissenyada i configurada per Andorra Recerca Innovació, ha partit d’un model teòric testejat amb més de 60.000 simulacions i es complementa amb bases de dades i altres eines d’anàlisi que estaran disponibles des d’aquest mateix dissabte a www.ari.ad/projectes/eg2023.