AR+I s'incorpora a l’Aliança per la Diplomàcia Científica de la UE

AR+I entra a l’Assemblea General de l’Aliança per a la Diplomàcia Científica de la UE

Arroyo destaca que l’entrada a l’ens europeu pot obrir noves oportunitats per al desenvolupament científic i tecnològic d’Andorra

 

La gerenta d’AR+I, Vanesa Arroyo, ha participat aquest dimecres a la setena Assemblea General de l’Aliança per la Diplomàcia Científica de la Unió Europea, formada per 36 membres, i ha ressaltat la importància que suposa per a l’entitat andorrana entrar a formar part de la xarxa internacional de diplomàcia científica, un fet "que pot servir per projectar Andorra a escala internacional, com a país compromès amb la recerca i la innovació".

“Entrar a formar part de l’Aliança permetrà Andorra participar en discussions i decisions relacionades amb la ciència, la tecnologia i la diplomàcia”, ha considerat Arroyo, “el que permetrà defensar els interessos del país i contribuir a la formulació de polítiques científiques a nivell europeu”. La gerenta d’AR+I ha agefit que l’Aliança pot obrir noves oportunitats per al desenvolupament científic i tecnològic del país, així com la seva integració en la comunitat internacional de recerca.

Després de tres anys de creixement ràpid, amb la incorporació de desenes d’entitats, l’Aliança ha organitzat un grup de treball per fer una projecció de la tasca a desenvolupar en els propers mesos i dels objectius a curt termini de l’organització. Durant la sessió s’ha discutit, per exemple, si cal entrevistar els seus membres per comprovar com s'han complert, o no, les expectatives i conèixer quines noves idees i ambicions han sorgit.

Entre els objectius de l’Aliança hi ha el de fomentar la integració de la diplomàcia científica i les seves pràctiques a la UE, a més de proporcionar formació i desenvolupament de capacitats institucionals.