Andorrra R+I entra a formar part de NAiXUS, una selecta xarxa internacional de centres d’Intel·ligència Artificial

Andorrra R+I entra a formar part de NAiXUS, una selecta xarxa internacional de centres d’Intel·ligència Artificial

Es busca establir Andorra com a Living Lab de referència pel prototipatge, test i validació de tecnologies d’IA orientades als pilars estratègics del país

Andorra Recerca + Innovació ha entrat a formar part, des d’aquest juliol, de la nova xarxa de centres per a la Intel·ligència Artificial (IA), el coneixement i el desenvolupament sostenible, anomenada NAiXUS (www.naixus.net). La inclusió andorrana en aquest grup selecte és fruit de la col·laboració amb el centre internacional de recerca en IA de la UNESCO, IRCAI (www.ircai.org). La primera trobada virtual de la xarxa es va fer el 13 de juliol, quan es van presentar les línies generals de treball i cada centre va fer una breu presentació.

Sota el paraigües de la UNESCO, l’objectiu principal de la xarxa NAiXUS és connectar el coneixement i les iniciatives de diferents àmbits en IA que cada país, regió o centre està desenvolupant per a solucionar els reptes associats als Objectius de Desenvolupament Sostenible, establint sinèrgies i creant grups diversos que treballin a nivell global del planeta.

Per Andorra Recerca + Innovació representa una oportunitat per interactuar amb centres de referència en Intel·ligència Artificial del món com el Jozef Stefan Institute (seu de l’IRCAI), l’Alan Turing Institute, el University College de Londres, els centres de la xarxa ELLIS o la Queensland University of Technology, per citar alguns dels 37 membres inicials de la xarxa. Els objectius associats estan orientats a establir Andorra com a Living Lab de referència pel prototipatge, test i validació de tecnologies d’IA orientades als pilars estratègics de país. Així com el foment de l’ús ètic d’aquestes tecnologies, gràcies al treball que s’està fent a organismes com la UNESCO o el Consell d’Europa, on Andorra hi participa de forma activa.

Entitats que formen part de NAIXUS