Andorra Recerca + Innovació entra a la International Association of Science Parks and Areas of Innovation (IASP)

Andorra Recerca + Innovació entra a la International Association of Science Parks and Areas of Innovation (IASP)

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha signat aquest dijous a Málaga l’entrada d’Andorra Recerca + Innovació a la International Association of Science Parks and Areas of Innovation (IASP). La inclusió en aquesta entitat serveix per avançar en els preparatius del districte de ciència, tecnologia i innovació que treballa el Govern i permet al país entrar en aquesta xarxa que impulsa polítiques, programes i serveis d'alt valor afegit per a empreses i emprenedors.

En aquest sentit, Gallardo ha destacat que l’acord “ens ajudarà a enllestir les bases del districte tecnològic i d’innovació que projectem” i també ha de permetre, entre d’altres, “proporcionar entorns que millorin una cultura d'innovació i creativitat, facilitar la creació de nous negocis mitjançant mecanismes d'incubació i spin-off, i accelerar el creixement de les petites i mitjanes empreses. Aquesta entitat reuneix milers d'empreses innovadores i institucions de recerca a tot el món i facilita la internacionalització de les empreses residents. És una gran oportunitat que hem de saber aprofitar”.

En la mateixa línia, el gerent d’Andorra Recerca + Innovació, Marc Pons, ha explicat que “l'entrada a la IASP ens permet connectar-nos amb els diferents parcs científics i àrees d'innovació del món, alhora que ens ofereix el suport de l'associació i dels seus grups de treball en la definició i evolució del nostre projecte a Andorra”.

L’acte de signatura coincideix amb la invitació que va rebre el ministre per participar al fòrum Transfiere, el principal esdeveniment de R+D+i del Sud d'Europa en coneixement científic i tecnològic, i que promou la innovació i connecta ciència i empresa. En aquesta edició hi participen més de 600 empreses, 400 grups d’investigació, 70 universitats i més d’una quarantena de fons d’inversió. Gallardo ha exposat el model andorrà en innovació, digitalització i diversificació econòmica.