Andorra organitza la Cimera de Ciència a les Ciutats per celebrar els 10 anys de col·laboració amb el Media Lab del MIT
Andorra la Vella ha acollit aquest dimarts l’inici del City Science Summit, una cimera que cada any se celebra a Boston, seu del Massachusetts Institute of Technology Media Lab, d’on pertany la City Science Network, la xarxa de la qual forma part Andorra Recerca Innovació (AR+I) des de fa 10 anys. Andorra celebra aquesta commemoració amb la presència de gairebé un centenar d’investigadors provinents de la desena de laboratoris que integren aquesta xarxa internacional, amb presència a Taipei, Toronto, Hamburg o Shangai, entre d’altres.
La inauguració de la Cimera ha anat a càrrec de la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge del Govern d’Andorra, Conxita Marsol, qui ha destacat les “passes importants que s’han fet per situar Andorra com un entorn d’innovació, recerca i desenvolupament, sempre amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans i d’explorar noves maneres d’entendre el futur”. Marsol, que també presideix el patronat d’AR+I, ha afegit que l’associació d’Andorra amb la City Science Network ha permès “enfortir l’aposta del país per la tecnologia, l’educació i la sostenibilitat, alhora que ens ha integrat a una comunitat global d'experts amb visió de futur”.
El director del MIT City Science Lab, Kent Larson, també ha intervingut a la inauguració i ha considerat que “al llarg d’aquests 10 anys, Andorra s’ha convertit en un líder en l’ús de l’anàlisi de dades i de simulacions per respondre millor a tots els reptes que s’enfronta el país, com el canvi climàtic, el turisme o una economia que evoluciona ràpidament”. El dirigent entén que “Andorra és ara un membre clau de la City Science Network, que compta ja amb deu laboratoris a Europa, Àsia, Nord-Amèrica, Amèrica Llatina i Orient Mitjà.
Sota el lema ‘Comunitats Transformadores’, la Cimera, que durarà fins dimecres a la tarda, servirà perquè els investigadors comparteixin coneixements, presentin nous projectes i exposin la visió de cada laboratori per crear comunitats més habitables, equitatives i resilients. També és prevista la celebració de diverses taules de treball de temàtiques diverses com la transformació de solucions innovadores en eines socials o mediambientals, o l’exploració de noves maneres de col·laboració entre laboratoris.
“Davant els reptes cada vegada més globals, les accions que realitzem també han de ser també d’un major abast i d’un impacte que no quedi només en un entorn proper. Cal mantenir el contacte i treballar amb entorns homòlegs d’altres països, sumant punts de vista i coneixement”, ha exposat la gerenta d’AR+I, Vanesa Arroyo, qui ha considerat que “esdeveniments com el d’avui, haver aconseguit organitzar el Summit del MIT a Andorra, més enllà de mostrar els avenços que des de cada grup de recerca es realitzen, serveixen per donar a conèixer el país i posicionar-lo en una xarxa de prestigi amb actors molt diversos d’àmbit internacional”.
Tota la informació a city science network