Sortida pel camí de Segudet per conèixer les papallones diürnes

Sortida pel camí de Segudet per conèixer les papallones diürnes

Andorra Recerca i Innovació organitza, el diumenge 14 de juliol, una sortida per conèixer les papallones diürnes. L'acte es fa en col·laboració amb la Societat Catalana de Lepidopterologia i el Museu de Ciències Naturals de Granollers.

L’activitat s’iniciarà a les 10h del matí des de l’Auditori d’Ordino. Començarem pel camí de Segudet fins arribar al camí de la Creu de Noral, combinant diferents hàbitats de prats de l’estatge subalpí amb zones de bosc de pi roig. L’activitat finalitzarà cap a les 14h aproximadament.

L’objectiu d'aquesta sortida és conèixer la diversitat i la biologia de les papallones dels ambients subalpins d’Andorra i aprendre a identificar-ne les principals famílies. La sortida anirà a càrrec dels investigadors d’Andorra Recerca + Innovació i dels assessors del projecte de seguiment de papallones d’Andorra (BMSAnd).

Les papallones són uns dels insectes més estudiats i observats pels científics i els amants de la natura. No és només per la seva bellesa, sinó també perquè són uns perfectes bioindicadors de l’estat de salut dels diferents hàbitats del país, ja que són molt susceptibles a tot tipus de canvis que es poden produir en el paisatge. Paral·lelament a la part més divulgativa, la sortida també tindrà una vessant més científica, doncs s’aniran anotant totes les espècies de papallones que vagin sortint per tal d’anar complementant el coneixement de la distribució d’aquests insectes, sobretot de les zones que no han estat tan prospectades.

L'activitat és gratuïta però atès que les places són limitades es requereix inscripció prèvia. Per apuntar-se cal posar-se en contacte amb Andorra Recerca + Innovació per correu electrònic a muntanya@ari.ad o per telèfon al (+376) 742 630.