Estrena de ‘Rastres i petjades’, senderisme familiar als Cortals encampadans

Estrena de ‘Rastres i petjades’, senderisme familiar als Cortals encampadans

La iniciativa forma part de ‘Macarulla, petits senders màgics’, i ha comptat amb la participació d’Andorra Recerca + Innovació

Després dels itineraris familiars que formen part de ‘Macarulla, petits senders màgics’, com ‘El bosc dels menairons’, ‘On són els bolets’ o ‘La poció de la bruixa Quela’, Andorra Turisme, amb la col·laboració d'Andorra Recerca + Innovació, ha inaugurat aquest dilluns, als Cortals d’Encamp, un nou itinerari familiar anomenat ‘Rastres i petjades’.

Destinat a dinamitzar les sortides i la descoberta de la muntanya per als més petits, Andorra Recerca + Innovació ha col·laborat de nou amb l’entitat promotora per tal d’incorporar material didàctic que es correspongui amb la naturalesa andorrana. On es refugien alguns dels animals andorrans? Quines petjades deixen? Són qüestions que exerceixen de motor temàtic d’aquest nou itinerari que se situarà als Cortals encampadans, prop del tamarro Enko, amb un traçat circular fàcil i de durada curta.

Ubicat als Cortals d’Encamp, aquest itinerari us endinsarà en l’hàbitat de set dels animals més característics de les muntanyes andorranes. Aprendreu a reconèixer els rastres i petjades que deixen al seu entorn.

Per fer els Macarulla disposareu d’una guia d’activitats amb la qual cada família descobrirà la història del sender màgic que està fent. La guia també us aproparà a la vida natural, fauna i flora, del camí escollit; a més us explicarà creences populars andorranes.

Un valor afegit dels petits senders màgics de Macarulla és que els diversos elements que conformen la descoberta, els jocs i les sorpreses “amagades” de cada traçat han estat ideats i fets per artistes i artesans locals amb materials nobles i respectuosos amb el medi natural, com ara la fusta, el ferro, la pedra i altres, i estan plenament integrats en el paisatge.

A les oficines de turisme trobareu els quaderns que permetran descobrir a cada família els petits senders màgics de Macarulla. A més, una vegada realitzat l’itinerari, us podreu descarregar el diploma que us acreditarà com a “macarulles”.

/images/actualitat/noti_senderisme andorra turisme/148x210_Macarulla_Petjades_CAT_web.pdf

 

PDF de la Guia Macarulla