Celebració de la 16ª edició de la Moth Night, les papallones nocturnes d’Andorra

Celebració de la 16ª edició de la Moth Night, les papallones nocturnes d’Andorra

Andorra Recerca + Innovació organitza, el proper 16 de juny, la Nit de les Papallones Nocturnes

 

Durant cinc nits seguides, determinades des del European Moth Night, diversos científics d’àmbit europeu surten al camp per identificar el màxim nombre d’espècies de papallones nocturnes, amb la finalitat de conèixer millor aquest grup d’insectes i posar en comú les dades recollides.

Des d'Andorra Recerca + Innovació es vol acostar aquesta pràctica científica en la seva vessant més divulgativa i proposa a tothom que hi estigui interessat que hi pugui participar. L’acte tindrà lloc el divendres 16 de juny a les 21.00h a Casa Rull (C/ Major, s/n, Sispony). L’activitat constarà d’una xerrada introductòria sobre el món de les papallones i d’una sortida pràctica pels Cortals de Sispony.

A continuació es detalla el programa de l’activitat:

21h. Xerrada introductòria sobre el món de les papallones, a càrrec d’Èric Sylvestre (expert en papallones nocturnes) i Roger Caritg (investigador d'Andorra Recerca + Innovació).

22.15h. Sortida als Cortals de Sispony (a 10 minuts a peu de casa Rull). Visita d’un parany de llum ultraviolada, instal·lat prèviament, per tal d’observar i identificar les espècies de papallones nocturnes que hi hagin pogut caure. Està previst finalitzar pels voltants de les 23.30 – 24.00 h. És recomanable portar un frontal o llanterna i alguna peça d’abric per si la nit és fresca.

L’activitat és gratuïta però les places són limitades a 20 persones. Inscripcions i/o informació als telèfons 836908 - 839760 o al correu reservesmuseus@govern.ad.

Activitat organitzada per Andorra Recerca + Innovació amb la col·laboració de la Societat Catalana de Lepidopterologia i Casa Rull de l’Àrea de Museus i Monuments del Govern d’Andorra.