Projectes

Roques al carrer

L'objectiu del Museu Obert de Geologia – Roques al Carrer és posar en valor la geodiversitat mundial i el patrimoni geològic d'Andorra a través de l'observació i l'anàlisi d'elements que pertanyen al nostre quotidià; els hem vist sempre però ara aprendrem a veure'ls d'una altra manera. Convidem a fer una passejada pels carrers d'Andorra la Vella, tot resseguint els plafons amb explicacions, que aniran endinsant el visitant en el sempre interessant món de la geologia.

El museu està dividit en tres parts:

Jardí de Roques: Situat al Parc Central, en aquest jardí hi ha una representació de les roques que afloren a Andorra. El Jardí de Roques està acompanyat d'un seguit de plafons que parlen de les roques en general, de les roques a Andorra i del seu ús.

Itinerari geològic: Comença al carrer Prat de la Creu i discorre per diferents carrers de la parròquia. L'itinerari està format per diverses parades, sempre davant d'un edifici. En cada parada, un plafó fa  observar un detall de la roca que s'integra a l'edifici i presenta un tema relacionat amb la geologia.

Itinerari per l'arquitectura del granit: Comença al costat de la Plaça Príncep Benlloch i també transcorre per diferents carrers de la capital. Aquest itinerari consta de vàries parades que mostren diversos edificis que pertanyen a l'anomenada 'arquitectura del granit'.

L'itinerari per l'arquitectura de granit ha estat realitzat amb la col·laboració de l'Àrea d'Inventari i Conservació del Ministeri d'Afers Exteriors, Cultura i Cooperació.

Fulletó explicatiu amb els mapes dels itineraris i els textos de plafons i plaques.

Projectes